12 Mayıs 2012 Cumartesi

Büyük alanların dekorasyonu

Büyük mekanlar
Büyük odaları dekore etmek,küçük odaları dekore etmek kadar zordur.Yapılacak ilk şey; alanı hangi amaç için kullanacağımızı belirlemek ve iyi bir planlama yapmaktır.

Odanızı görsel olarak bölümlere ayırın
Odanızda daha samimi bir ortam yaratmanın en basit yolu;küçük bölümlere ayırmaktır.Örneğin salonunuzu,mutfak-yemek odası gibi bölerek,farklı aktivite alanları oluşturmak.Pişirme bölümünde farklı bir yer döşemesi,renk veya aydınlatma kullanabilir,dinlenme ve yemek bölümlerini tanımlamak için mobilyalar kullanabilirsiniz.Yatak odasında çalışma bölümü oluşturmak istiyorsanız,kumaş paneller modern bir görünüm kazandıracaktır.
mekanınn panellerle bölünmesi

Doğru mobilya seçimi 
Dekorasyonda bütünlük sağlamak için tüm ahşap mobilyaların aynı tonda  olmasına özen gösterin.Meşe,ceviz gibi koyu renk ahşap mobilyalar mekana daha sıcak bir hava katacaktır.Mobilyaların boyutu da çok önemlidir.Odanın boyutlarını tamamlayacak büyük ölçekli mobilyalar tercih edin.Kanepe ve koltuklarınızı bir duvar boyunca veya L şeklinde yerleştirmeyin.Oturma bölümleri küçük gruplar şeklinde düzenlenmelidir.Çapraz şekilde köşeye yerleştirilen bir sandik veya dolap,köşeleri daha yumuşatacak,  mekana sevimli  bir hava katacaktır.


Odada bir odak noktası oluşturun.
Odaya girdiginizde odak noktası oluşturmak istiyorsanız,şömine(Gaz,odun,elektrikli sömineler,-klasik,plazma vb.her çeşit şömine)gösterişli ve dekoratif yapısıyla, iyi bir seçim olacaktır.Bakınız:dekorasyonda şömineler
Odak noktası oluşturmak için diğer alternatifler,bir duvarı taşla kaplayabilir,duvar kağıdı veya boya efektlerinden yararlanarak, duvarınıza özellik kazandırabilirsiniz.

Renklerin etkileri 
Boya ile optik illüzyonlar oluşturmak akıllı bir hiledir.Tavanı duvarın renginden daha koyu bir renge boyayarak hem daha  alçak grünemesini sağlayabilir hem de daha sıcak bir hava yaratırsınız.Büyük mekanlarda naturel renklerden yararlanın.Güneş sarısı,terracotta,patlıcan moru,şarap rengi,hardal rengi,zeytin yeşili,kırmızı bu renklerle kullanılabilir. Ayrıca beyaz renk de iyi bir seçim olacaktır.
Duvar kağıtlarında sık dokulu ve desenli olanları tercih edin.Boyadan daha sıcak bir hava yaratacaktır.Geniş duvarlarda büyük desenleri cesurca kullanın.... 
Pembe çiçekli duvar kağıdıyla feminen bir etki yaratabilirsiniz


Doğru aydınlatma
İyi bir aydınlatma kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar..Tavandan asılı bir avize sizi daha karamsar hissettirebilir.Odanın farklı yerlerinde(masa veya sehpa) ve seviyelerde yerleştireceğiniz lambalar dogru seçim olacaktır.Dimmerli aydınlatmaları da unutmayın.

Perdeler
Yerlere kadar uzanan fon perdeler,parlak dokulu katlamalı perdeler,şönil perdeler,renkli panjurlarla dekorasyon stilinize uygun tercihler yapabilirsiniz.


 
Aksesuarlar
Odanızı aksesuarlarla sevimli bir hale getirebilirsiniz.Yatak odanızın havasını yumuşak dokulu bir halı veya kürk yastılarla degiştirebilir,salonunuzdaki kanepenin üzerine el örgüsü yastıklar veya bir şal atabilirsiniz.Kumaş olarak ipek,polyester ve parlak kumaşlardan kaçının.. Kadife,şönil,tiftik,yün gibi kumaşları tercih edin.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Oturma odanızı yeniden düzenlemek için seçenekler
Oturma odaları veya salon dekorasyonu
Beyaz salon ve oturma odaları
Eklektik oturma odaları-salonlar
Oturma odaları

2 yorum:

Hdtvizler dedi ki...

Hepsi cok güzel herbiri diğerrinden güzel.
sevgilerle...

balevim dedi ki...

Çok güzel bir site olmuş sizleri tebrik ederim.