24 Haziran 2013 Pazartesi

Küçük oturma odası dekorasyonu

Küçük oturma odası düzenlemeleri
Oturma odaları,ailemizin bireyleri veya arkadaşlarımızla biraraya geldiğimiz,oturup sohbet ettiğimiz,dinlendiğimiz,rahatlığın ön planda olması gereken mekanlardır.Canlı renklerde,rahat bir kanepe,sehpa ve kitaplık gibi mobilyalarla oturma odanızı dekore etmeye başlayabilirsiniz.Bakınız:küçük oturma odası için fikirler
 

Küçük oturma odalarında mobilya seçimi:Küçük ölçekli mobilyalar seçin.Kanepelerde kolsuz,köşe takımları küçük oturma odalarında yer kazandıran mobilyaların başında geliyor.

Açık renk mobilyalar seçin.Beyaz,krem,bej tonlardaki mobilyalar oturma odanızı daha aydınlık gösterecektir.Beyaz lake gibi parlak veya aynalı mobilyalar ışığı yansıtacağından iyi bir seçim olacaktır.
 
Pufları sehpa olarak kullanın..Mobilya seçiminde fonksiyonel mobilyaları tercih edin.Örneğin pufları sehpa olarak da kullanabilirsiniz.

Küçük oturma odalarında renk seçimi:Renk seçiminde açık renkleri tercih edin..Beyaz,krem,fildiş ve pastel tonlar küçük oturma odalarında genişlik hissi verecektir.Oturma odanızı bembeyaz döşemek istesiyorsanız,farklı dokularda beyazları kullanın.Renk kullanmak istiyorsanız,yastık ve aksesuarlarda canlı renkleri kullanabilirsiniz.
                                                                            Açık renkler ışığı daha çok yansıtır.
 
 
Perde seçimi:Perdelerde daha basit seçimler yapın.Kalabalık görüntü yapan kat kat perdelerden kaçının..Stor perdeler,panjurlar iyi bir seçim olacaktır.
Koltuk seçimi:düşünülenin aksine köşe koltukları küçük oturma odaları için iyi bir seçim olacaktır.Diğer bir alternatif ise retro tip küçük koltuk ve kanepelerdir.
Maksimum depolama alanları yaratın..
Oturma odaları sadece ailenin bireylerinin oturmak için biraraya geldiği mekanlar degil,aynı zamanda çalışma ve oyun oynamak için de kullandıkları mekanlardır.Bu küçük mekanlarda akıllı çözümlerle verimli çalışma alanları yaratmanız mümkündür.
Oturma odanızda gizli saklama bölümleri olan koltuk ve pufları tercih edin.Duvar raflarını aksesuarlarınızı sergilemek için  kullanabilirsiniz.bakınız:küçük oturma odaları için çözümler

 
Küçük oturma odasında çalışma masası
Düz ekran televizyonunuzu duvara asarak hem yerden kazanın,hem de zarif bir görünüm elde edin.akınız:minimalist modüler sistem:duvar ve tv üniteleri
 
Oturma odaları veya salon dekorasyonu
Beyaz salon ve oturma odaları
Eklektik oturma odaları-salonlar
Oturma odalarında değişik tarzlar
Küçük oturma odaları için çözümler

Hiç yorum yok: